Dongguan Bopu Plastic Electronics Co.,Ltd.

Analyse van de vijf kenmerken van aramidepapier

1. Aramid Paper

aramid-papier (ook bekend als"aramid vezelpapier") is gemaakt van aramidenietjesvezels en aramide fibrides als grondstoffen voor papiervernietigingen. Het is gemaakt door diagonalenet- ennatte vorming en dan heet-pressed.

second, de classificatie van aramidepapier

aramid-papier is verdeeld in meta-aramid papier en para-aramid-papier volgens verschillende materialen.

1. Meta-aramid Paper: ook bekend als meta-aramid-papier (afgekort als aramidepapier), is het een speciaal soort zuivere meta-aramid (Polymetaflenyleen Isoftalamide-vezel). Papier heeft een hoge sterkte, lage vervorming, hoge temperatuurbestendigheid, chemische corrosieweerstand, vlamvertragende en uitstekende elektrische isolatie-eigenschappen. Het wordt veel gebruikt in National Defence, Aerospace, High-speed-treinen, elektrische isolatie en andere velden. Het is een High-tech gerelateerd aan denationale veiligheid.nieuw materiaal.

2. Para-aramid Paper: het is gemaakt van para-aramidniet vezels en para-aramid fibrid (aramide pulp) als grondstoffen, gemaakt volgens Paperaking Technology, en vervolgens gemaakt door heet pers.

third, de kenmerken van meta-aramid Paper

1. Thermische stabiliteit

De belangrijkste kenmerk van aramidepapier is lange-term thermische stabiliteit. Het kan langer dan 10 jaar bij 180 ° C worden gebruikt en de levensduur van de levensduur is langer dan die van industrieel biologisch hoogtemperatuurbestendig papier. Wanneer geplaatst onder droogwarmte bij 200 ℃ voor 1000H, onderhoudt de mechanische sterktenog steeds 75% van het origineel; geplaatst bij 120 ℃ onder vochtige warmte voor 1000H, onderhoudt de mechanische sterktenog steeds meer dan 60% van het origineel; Boven 370 ℃ zullen een kleine hoeveelheid CO2, CO en N2 gas worden ontbonden.

2. Vlamvertragende prestaties

De beperkende zuurstofindex (LOI) Waarde van aramidepapier is ≥28. Het is een vlam-retardant-materiaal. Het zalniet branden, smelten of produceren druppeltjes in de lucht, maar zal alleen beginnen met ontbinden op extreem hoge temperaturen (>370 ° C).

3. Elektrische isolatie

aramid-papier heeft uitstekende elektrische isolatie-eigenschappen. Vanwege de goede thermische stabiliteit van aramidepapier, onderhoudt hetnog steeds goede elektrische eigenschappen bij hoge temperaturen. Aramidepapier heeft een lagere relatieve diëlektrische constante en diëlektrische verliesfactor, die de insulatie elektrische veldverdeling meer uniform kan maken en het bedieningsdiëlektrische verlies kleiner is. Het is een goed milieuvriendelijk isolatiemateriaal.

4. Mechanische eigenschappen

aramid-papier is een film-like materiaal gemaakt van hoge-strengige meta-aramide gehakte vezels, met compacte structuur, gladde oppervlakte, goede flexibiliteit en goede trek- en scheurweerstand. Met goede dimensionale stabiliteit en hoge specifieke sterkte is het eenniet--metallische honingraatstructuur grondstof met superieure prestaties.

5. Chemische stabiliteit

De moleculen van aramidepapier zijn lineaire macromoleculen die zijn samengesteld uit arylgroepen die met elkaar zijn verbonden door amide bruggen. In zijn kristal zijn waterstofbindingen in twee vlakken aangebracht om een ​​drie-dimensionale structuur van waterstofbindingen te vormen. Vanwege de sterke waterstofbinding, heeft het een stabiele structuur, uitstekende chemische weerstand, bestand tegen de meeste hoge-concentratie-anorganische zuren, en is zeer stabiel voor de meeste andere chemische reagentia en organische oplosmiddelen.


voorgaand: De prestaties van het afdichtings...

volgende: Welke prestatiegarantiefuncties h...